Υλικά
Πηγή photo: secretmust.gr |
- 1 ½ κιλό αλεύρι
- 1 κιλό πρόβειο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ξεφλουδισμένα, ψημένα και
τριμμένα αμύγδαλα
- 2 βανίλιες
- 2 κρόκους αυγού
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 πακέτα ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε πολύ
καλά το βούτυρο, ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και το
κονιάκ στο οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ζυμώνουμε.
Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ρίχνουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
(Εναλλακτικά,
για να μην νοτίσει η ζάχαρη, περιμένουμε να κρυώσουν οι κουραμπιέδες, βάζουμε
ζάχαρη άχνη σε μια λεκάνη, ρίχνουμε μέσα τους κουραμπιέδες και τους ανακατεύουμε.
Τους βγάζουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου