Υλικά
- 4 πατάτες μεγάλες
- 3 κολοκυθάκια μέτρια
- 1-2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 κύβο λαχανικών
- Λίγο λευκό κρασί
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 1-3 κουτ.σούπας
γάλα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Δενδρολίβανο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε
το κρεμμύδι και το μαραίνουμε σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις
πατάτες κομμένα σε αρκετά λεπτές φετούλες (για να βράσουν γρήγορα), τα φέρνουμε
μια βόλτα, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει τα λαχανικά (και λίγο παραπάνω),
βάζουμε τον κύβο και προσθέτουμε στο φαγητό λίγο κρασάκι αφήνοντας να βράσουν
όλα μαζί. Σε σουρωτηράκι του τσαγιού, βάζουμε το δενδρολίβανο και το τοποθετούμε στην
κατσαρόλα έτσι ώστε να
βγουν τα αρώματά του. Άλλη παραλλαγή είναι να βράσουμε το δενδρολίβανο
ξεχωριστά και να ρίξουμε το νεράκι με το άρωμά του συμπληρωματικά στη σούπα.
Μόλις
βράσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι όπου έχουμε
αραιώσει τη μουστάρδα και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός. Αν θέλουμε
προσθέτουμε λίγο θυμάρι στο πιάτο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου