Υλικά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βιτάμ
5 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα κακάο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/8 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1/3 κούπας βραστό νερό
100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας (προαιρετικό)
Για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές βιτάμ
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βιτάμ
5 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα κακάο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/8 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1/3 κούπας βραστό νερό
100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας (προαιρετικό)
Για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές βιτάμ
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το κακάο, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την εσάνς βανίλιας. Χτυπάμε για 3΄ να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για 1΄. Ρίξτε κι ανακατέψτε τις νιφάδες κουβερτούρας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς, 45-50΄, ή ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε σχάρα κι αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.
Για να φτιάξουμε το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί, για να πετύχουμε την επιθυμητή σύσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου