Την πρώτη φορά που διάβασα σε κάποιο blog για τη μέθοδο tangzhong ήμουν περίεργη να δω γιατί προκαλούσε τόση αναστάτωση και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Το ψωμί του τοστ με αυτή τη μέθοδο είναι τρυφερό και πάρα πολύ μαλακό και παραμένει φρέσκο ακόμη και μετά από μερικές ημέρες.
Το μυστικό συστατικό είναι το tangzhong. Είναι ένα μείγμα από 1 μέρος αλεύρι με 5 μέρη νερού το οποίο θερμαίνουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει σαν μια πάστα (αυτό συμβαίνει στους 65 ° C).
Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε στην παρασκευή της ζύμης μας.
Μερικές σημειώσεις:
- Το Tangzhong μπορεί να διατηρηθεί για 1-2 ημέρες στο ψυγείο.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με νερό.
- Επειδή στο ψήσιμο παίρνει πολύ γρήγορα χρώμα, μπορείτε να το σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος.
Υλικά:
Για το Tangzhong:
175 γρ. νερό
35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. γάλα
3 γρ. (1 κ.γ.) ξηρή μαγιά
135 γρ. Tangzhong
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι
Για το Tangzhong:
175 γρ. νερό
35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. γάλα
3 γρ. (1 κ.γ.) ξηρή μαγιά
135 γρ. Tangzhong
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι