Υλικά
Για το κέικ
70 ml κρέμα γάλαγκτος με 36% λιπαρά
2 αβγά
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
180 γρ. καρότο τριμμένο
180 γρ. μήλο τριμμένο
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. baking powder
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
Για την κρέμα με άρωμα λεμόνι
250 γρ. βούτυρο
340 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για τη διακόσμηση
Τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Για το κέικ:
Για την κρέμα τυριού με άρωμα λεμονιού:
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.
Τέλος αρωματίζουμε την κρέμα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κέικ στη μέση και απλώνουμε ανάμεσα την κρέμα με μία σπάτουλα.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με κρέμα.
Πασπαλίζουμε περιμετρικά με τριμμένο καρύδι
Για το κέικ
70 ml κρέμα γάλαγκτος με 36% λιπαρά
2 αβγά
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
180 γρ. καρότο τριμμένο
180 γρ. μήλο τριμμένο
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. baking powder
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
Για την κρέμα με άρωμα λεμόνι
250 γρ. βούτυρο
340 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για τη διακόσμηση
Τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Για το κέικ:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, την καστανή ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, το τριμμένο καρότο, το baking powder, τη σόδα, το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.
Τέλος αρωματίζουμε την κρέμα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κέικ στη μέση και απλώνουμε ανάμεσα την κρέμα με μία σπάτουλα.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με κρέμα.
Πασπαλίζουμε περιμετρικά με τριμμένο καρύδι
Aπό την Cake Artist Αλεξάνδρα Μιμίκου
Πηγή: http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=2053&s=14&c=4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου