Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ραβανί

Υλικά
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 baking powder
2 βανίλιες

για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά βιταμ
μισό λεμόνι

1 κούπα γάλα



Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το baking powder.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού.
Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.

Πηγή συνταγής: sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου