Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μπουρεκάκια ή κουρού


Υλικά
  • 900 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
  • 20 γραμ. φρέσκια μαγιά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 250 γραμ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1,5 κουταλιές (κοφτές) ζάχαρη
  • 1/2 μπέικιν (φακελάκι)
Για την γέμιση
  • φέτα, λουκάνικο Φρανκφούρτης και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει
Για το πασπάλισμα
  • 1 αυγό
  • σουσάμι


Εκτέλεση 

Σε μια μεγάλη λεκάνη διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάντα με το χεράκι μας.
Σταδιακά ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Φτιάχνουμε μια μαλακή και πολύ εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά.
Κόβουμε λίγο από την ζύμη μας και ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ένα στρογγυλό πιτάκι (όσο το πιατάκι του καφέ).
Βάζουμε 1 κουταλιά από την γέμισή μας και κλείνουμε την ζύμη μας, σαν πουγκάκι.
Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
Αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι τα πιτάκια ή μπουρεκάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπουρεκάκια μπορούν να γίνουν μικρά ή μεγάλα, αναλόγως πώς μας αρέσουν.
Για την γέμιση υπάρχουν φυσικά πολλές επιλογές.

πηγή: συνταγή από sintagespareas.gr, φωτογραφία από magyreuontas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου