Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι baking powder
- 200 γρ. αλεσμένο φουντούκι (σαν αλεύρι)
- 100 γρ. κουβερτούρα (την κόβεις σε μικρά κομματάκια
με ένα μαχαίρι)
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.
Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα,
βάζουμε το κέικ για 10-15 λεπτά στους 220 βαθμούς (να φουσκώσει και να πάρει
χρώμα - προσοχή να μην αρπάξει), και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160
βαθμούς και ψήνουμε μέχρι που βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, να μην κολλάει πάνω του ζύμη. Το μαχαίρι θα
λερώνεται λίγο από τη λιωμένη σοκολάτα. Συνολικά ψήνουμε περίπου 1 ώρα.
Για να φουσκώσει το κέικ, δεν ανοιγοκλείνουμε
το φούρνο και ιδίως όχι στην αρχή του ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου