Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τόνος και ρύζι συνταγή φούρνου

Υλικά


  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο συν 2 κουταλιές σούπας έξτρα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 2 φλιτζάνια τυρί regato τριμμένο
  • 200 γρ. τόνο σε νερό
  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρωματικό ή οποιοδήποτε της αρεσκείας σας, βρασμένο και ακόμη ζεστό
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2' μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να κάνουμε μια πάστα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε για 5-8' μέχρι να πήξει το μίγμα. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπιζέλια, 1 φλιτζάνι τυρί και τον τόνο. Απλώνουμε το μισό ρύζι στο κάτω μέρος του πυρέξ, στη συνέχεια απλώνουμε το μισό από το μείγμα τόνου, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ρύζι και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τόνου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Λιώνουμε της επιπλέον 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε στην κορυφή.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για 15' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5' και στη συνέχεια σερβίρουμε ζεστό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου