Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας

Υλικά
  • 100gr ζάχαρη καστανή
    πηγή photo: realfamilyfood.com
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 εσπρέσσο
  • 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100gr κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 100gr ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο, το μπέικιν την εσάνς βανίλιας και τον εσπρέσσο.. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες.
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. Με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε πρώτα στην κρυσταλική ζάχαρη και μετά στην άχνη. Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ. Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου