Πηγή συνταγής: https://www.sintagespareas.gr/sintages/to-teleio-ekmek-kantaifi.html
Υλικά
·
300 γρ. κανταϊφι
· 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνης
ή οτιδήποτε άλλο )
Για την κρέμα:
- 5
ποτήρια γάλα πλήρες
- 3/4
ποτηριού ζάχαρη
- 5
κρόκοι αυγών
- 3
κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
- 2
βαννίλιες
- 1
κ.σ. βούτυρο
- λίγα
αμύγδαλα ( προαιρετικά )
Για το σιρόπι:
·
2 1/2 ποτήρια
ζάχαρη
·
2 1/2 ποτήρια νερό
·
λίγες σταγόνες
λεμόνι
Για την επικάλυψη:
·
500 γρ. κρέμα
γάλακτος
·
3 κ.σ. άχνη
·
λίγα φιστίκια
Αιγίνης ή καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ορθογώνιο
ταψί.
2.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τέτοιο
τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους
3.
Το βάζουμε στο ταψί και το
ραντίζουμε με βούτυρο
4.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να
ροδοκοκκινίσει ελαφρώς
5.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το
αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που
ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8-10 λεπτά
6.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,
το κορν φλάουρ με το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι
7.
Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο
υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντάς το συνέχεια το κάνουμε κρέμα
8.
Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες
9.
Βάζουμε σελοφάν στην επιφάνεια της
κρέμας για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει
10. Την
απλώνουμε επάνω από το κανταΐφι
11. Χτυπάμε
τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα
12. Τοποθετούμε
το εκμέκ στο ψυγείο για να κρυώσει σαν σύνολο και... απολαμβάνουμε το κόπο μας
και τα μπράβο όλων
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τύχει και έχει σφίξει η
κρέμα περισσότερο, συμπληρώστε λίγο γάλα.
Προαιρετικά καβουρντίστε
χοντροκομμένα και ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία θα βάλετε στη κρέμα που έχετε
κάνει.
Επίσης καβουρντίστε
χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ή αμύγδαλα ) και σκορπίστε τα επάνω από τη
κρέμα γάλακτος. Χαρίζουν εκτός από νοστιμιά και μία πολύ ωραία εμφάνιση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου