Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Χιονούλες


Υλικά
Πηγή photo

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
  • 1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (περίπου 1 φλ.)
  • 1-2 βανίλιες
  • Κουβερτούρα (250-300 γρ.)





Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε καλά σε ένα σκεύος τα υλικά, αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και όταν δείτε ότι πλάθεται, κάνετε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. (Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει).

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, βουτάτε τα μπαλάκια που έχετε ετοιμάσει, έτσι ώστε να πάει σοκολάτα παντού. Τα βγάζετε πάνω σε λαδόκολλα που έχετε στρώσει σε ταψάκι. Μόλις κρυώσουν, τα τοποθετείτε σε σκεύος και τα βάζετε στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου