Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τρούφα σοκολάτας σπιτική!

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζάνι κακάο
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ (προαιρετικό)



 Εκτέλεση






Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο σε ένα μέτριο μπολ. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, καθώς ακόμη και το παραμικρό κομματάκι ζάχαρης θα φράξει την άκρη του κορνέ σας.





Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με το άγκιστρο ζυμώματος του μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Προσπαθούμε να έχουμε μια σύσταση αρκετά πηχτή προς σφιχτή και όχι πολύ υγρή έτσι ώστε οι γραμμές να απλώνονται όμορφα και να παραμένουν στο σχήμα τους. Αν το μείγμα είναι πάρα πολύ παχύ, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό - αν είναι πολύ λεπτό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.






Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και κάντε γραμμές πάνω στα αντικολλητικά φύλλα. Μην ανησυχείτε αν οι γραμμές δεν είναι τέλειες ευθείες, ή εάν υπάρχουν κενά. Ούτως ή άλλως θα τεμαχιστούν.




Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.

Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα για να ξεκολλήσουν τα μπαστουνάκια μας, τα ρίχνουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε επιθυμητά μήκη. Χρησιμοποιήστε τα αμέσως ή αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές δοχείο.






Για τρούφα χρωματιστή

Υλικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (+ λίγη ακόμη αν χρειαστεί)
1 κουταλάκι του γλυκού ασπράδι αυγού (υπάρχει σε συσκευασία στα S/M παστεριωμένο)
1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό (+ περισσότερο, αν χρειάζεται)
1/4 κουταλάκι του γλυκού άρωμα όπως βανίλια, αμύγδαλο, κλπ (προαιρετικό)
1 πρέζα αλάτι
Χρώμα τροφίμων

Στρώστε 2-3 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μέτριο μπολ. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, καθώς ακόμη και το παραμικρό κομματάκι ζάχαρης θα φράξει την άκρη του κορνέ σας.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια με το νερό μέχρι να γίνουν αφρώδη. Προσθέτουμε το άρωμα που επιλέξαμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσπαθούμε να έχουμε μια σύσταση αρκετά πηχτή προς σφιχτή και όχι πολύ υγρή έτσι ώστε οι γραμμές να απλώνονται όμορφα και να παραμένουν στο σχήμα τους.  Αν το μείγμα είναι πάρα πολύ παχύ, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό - αν είναι πολύ λεπτό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.
Τέλος προσθέστε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που επιλέξατε.

Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και κάντε τη διαδικασία που περιγράφεται πιο πάνω για την τρούφα σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου