Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με καρύδια και πορτοκάλι

Υλικά

350 γρ. ζάχαρη
440 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
60 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι baking powder
180 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 κούπα νερό (θερμοκρασία βρύσης)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γλάσο:
200γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο









Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι 25 x 35 εκ. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το αραβοσιτέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Κρατάτε μερικά καρύδια στην άκρη για τη διακόσμηση και ανακατεύετε τα υπόλοιπα στο μείγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αδειάζετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζετε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για 40' περίπου, ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο.
Ξεφουρνίζετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
 Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Πηγή συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου