Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ρολό σοκολάτας


Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. κακάο άγλυκo

για τη γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη









Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το baking και το κακάο. Σε ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12'-14'.
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και αφαιρούμε αυτή πάνω στην οποία ψήθηκε. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό από την μακριά πλευρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μία ελαφρώς παχύρρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Μόλις κρυώσει, ενώνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κρυώσει η κρέμα ξετυλίγουμε το ρολό προσεκτικά για να μη σπάσει. Βάζουμε στο κέντρο την κρέμα και απλώνουμε αφήνοντας κενό από τις άκρες καθώς όταν θα τυλίξουμε το ρολό θα πιεστεί η κρέμα προς τα έξω.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου