Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Πουτίγκα

Τι χρειαζόμαστε:
Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο
1 φάκελο garni
3 άνθος αραβοσίτου ΣΤΙΓΜΗΣ με γεύση βανίλια
1lt γάλα

Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. τρυμμένο καρύδι
1 φακ. μπέικιν
1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι:
2 1/5 φλ. νερό
1 1/5 φλ. ζάχαρη
φλούδα και λίγο χυμό από λεμόνι
μπόλικο τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα




Πώς το κάνουμε:
Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το garni με το ζαχαρούχο για 2'-3'. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα άνθη αραβοσίτου με το γάλα.
Ενώνουμε τις δύο κρέμες, χτυπάμε για 2'-3' ακόμη και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 18 ώρες.
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 45'-1h, ανάλογα με τον φούρνο.
Περίπου 20' πριν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.
Μόλις γίνει το παντεσπάνι, περιμένουμε 3'-5', αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι, προσέχοντας να πάει παντού (να μην είναι αλλού ξερή και αλλού πολύ ζουμερή).
Αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε θα επικαλύψουμε όλη την επιφάνεια ΚΑΙ τα πλαϊνά του παντεσπανιού με την κρέμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι από πάνω και βάζουμε για λίγο ακόμα στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα περίπου, τρώμε!!

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/poutigka.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου