Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Μπισκότα λεμονιού

Υλικά:
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. baking powder
1 αυγό
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα ενός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη την οποία θα βάλουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να σφίξει λίγο για να μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης περίπου όσο ένα καρύδι και τα κυλάμε μέσα στη ζάχαρη άχνη. (Η αρχική συνταγή λέει να περάσουμε τα μπαλάκια της ζύμης πρώτα από κρυσταλλική ζάχαρη και μετά από ζάχαρη άχνη αλλά εμένα δεν μου αρέσει να κάνουν κριτς κριτς στα δόντια όταν τα τρώω!) 
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10' στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου