Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μπανόφι - Banoffee

Υλικά:
1,5 πακέτο πτι μπερ μπισκότα
125 γρ. γάλα
λίγο κονιάκ προαιρετικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
4-5 μπανάνες
1 κουτί φυτική σαντιγί
λίγο κακάο







Εκτέλεση
Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα με το λίγο κονιάκ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Προσοχή, τα βουτάμε, δεν τα μουλιάζουμε....
Απλώνουμε την καραμέλα. (Την καραμέλα την κάνουμε σιγοβράζοντας το ζαχαρούχο γάλα για 2,5-3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. Μπορούμε να βράσουμε και περισσότερα κουτιά μαζί για να έχουμε έτοιμη καραμέλα και για μελλοντική χρήση! Θέλουμε το νερό να κοχλάζει και όχι να βράζει, για να μην "χοροπηδάει" το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μόλις περάσει ο χρόνος, τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Αποθηκεύουμε τα επιπλέον κουτιά εκτός ψυγείου και τα διατηρούμε όσο θα διατηρούσαμε και το γάλα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Ούτε πολύ λεπτές φέτες, ούτε πολύ χοντρές.... Ανάλογα βέβαια και με τα γούστα μας! Απλώνουμε πάνω στην καραμέλα.
Χτυπάμε τη σαντιγί και τη στρώνουμε πάνω στις μπανάνες
.
Πασπαλίζουμε με κακάο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου