Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Κέικ φουντούκι

Υλικά


  • 250 γρ. βιτάμ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλέτες
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αλεσμένο φουντούκι (σαν αλεύρι)
  • 125 ml γάλα
για την επικάλυψη
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μερέντα
  • 1 κ.γ. λάδι




Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και τις βανιλέτες να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ενσωματώνοντάς τα στο μίγμα.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Εναλλάξ προσθέτουμε στο μίγμα το φουντούκι με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σημειώστε πως για να έχουμε ένα πετυχημένο κέικ θα πρέπει να ενσωματώσουμε τα αυτά ένα ένα και όχι όλα μαζί όπως επίσης δεν θα πρέπει να ανακατέψουμε πάρα πολύ τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα. 
Μόλις κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας τη κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί, προσθέτουμε τη μερέντα και το λάδι και μόλις ενσωματωθεί και η μερέντα περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει η επικάλυψη για να τη βάλουμε πάνω στο κέικ μας και να μην τρέξει όλη κάτω από το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου