Μερίδες 8
Χρόνος προετοιμασίας 15΄
Χρόνος ψησίματος 20΄-30΄
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 φύλλο σφολιάτας
2 φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
200 γρ τυρί κρέμα
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τυρί κίτρινο τριμμένο
1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ζαμπόν, το μπρόκολο, το κίτρινο τυρί και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας προσέχοντας να μην γίνει πολύ λεπτό αλλιώς θα σπάσει κατά το ψήσιμο και όλα θα ξεχειλίσουν.
Χαράσουμε δεξιά και αριστερά στη μεγάλη πλευρά της ζύμης λωρίδες πάχους 2 εκατοστών περίπου και να φτάνουν περίπου έως έως το 1/4 προς το κέντρο τησ ζύμης.
Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα και απλώνουμε το μείγμα ζαμπόν στην σφολιάτα στο κέντρο εκεί που δεν υπάρχει χαραγμένο σημείο. Γυρίζουμε τη ζύμη από το κάτω μέρος προς τα πάνω έτσι ώστε να καλύψει την αρχή του μείγματος και μετά καλύπτουμε όλο το μείγμα βάζοντας εναλλάξ τις λωρίδες της ζύμης Αλείφουμε την πλεγμένη επιφάνεια της ζύμης με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στην προτελευταία σχάρα για περίπου 25 έως ότου η ζύμη να ροδίσει.
Αφήνουμε για τουλάχιστον 15-20 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πρίν την κόψουμε.
Πηγή συνταγής boro. gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου